Co to może być - instalacja elektryczna czy alarm?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Feiku
    Classic
    • 2010
    • 4

tom2212, Fajnie. kiedy następny odcinek i co w nim będzie?
  • adriand
    Drive
    • 2008
    • 85

Generalnie chodzi o światła awaryjne, które czasami się włączają po zamknięciu samochodu ale nie wyje alarm. Po otwarciu samochodu z pilota awaryjne nadal mrugają dopóki nie wcisnę przycisku na konsoli. Identyczny objaw jest wtedy jak zamknę samochód z pilota, odczekam chwilkę i wcisnę znów przycisk zamykania na pilocie – wtedy zaczynają mrugać światła awaryjne.
    Nie doszukałem się niczego takiego w instrukcji i będę chyba to zgłaszał na I przeglądzie.

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Po pierwsze jest taki prikaz z Unii, że auta (chyba od 2004 roku) przy zamykaniu i otwieraniu auta mają potwierdzać tę czynność tylko światłami - żadnych dźwiękowych sygnałów. Co jest bardziej idiotyczne to fakt, że alarm TEŻ może TYLKO "świecić" bez wysyłania sygnałów dźwiękowych. w VCDS jest opcja zmiany sygnału dźwiękowego do alarmu - są trzy tryby, które nie wiem jaki dają efekt - WIELKA BRYTANIA, NIEMCY oraz RESZTA ŚWIATA. Nie wiem czym się różnią te trzy tryby, ale u mnie w aucie jest tak samo jak u Ciebie - włączony alarm to tylko miganie świateł i niemal niesłyszalny dźwięk syreny (chyba że się stoi przy samym aucie).
      Co do Twojego przypadku, to u mnie po zamknięciu pojazdu faktycznie zaczynają świecić 4 razy awaryjne w przypadku gdy któreś drzwi są niedomknięte (bądź klapa bagażnika). Po około 40 sekundach włącza się alarm (czyli migają awaryjne). Jeśli na przeglądzie znajdą Ci inną usterkę, to się możesz pochwalić.
      Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• ArekBinek
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 447

Witam mam też taki mały problem z alarmem a mianowicie jak otwieram samochody pilotem to zdarza mi się bardzo często ze światła awaryjny mrugną, samochód się otworzy a potem zapalają się na stała(bez mrugania) i wtedy muszę kilka krotnie zamknąć i otworzyć aby było normalnie i otwierało się bez stałego palenia awaryjek. oczywiście tak samo jest czasami przy zamykaniu auta.

Komentarz

• adriand
          Drive
          • 2008
          • 85

Zamieszczone przez kropeck
          Jeśli na przeglądzie znajdą Ci inną usterkę, to się możesz pochwalić.
          No i g...znalezli...powiedzieli ze elektryk siedzial nad tym pol dnia i nic...
          on nie wie co to jest i niech Pan pojedzie do ASO gdzie bylo montowane bo my nie znamy tych alarmow.

Ja tam nie mam pojecia co to jest ale jesli to bylby alarm to chyba daloby sie wylaczyc te mrugajace awaryjne z kluczyka a nie z przycisku na konsoli
          oczywiscie syrena mi dziala okej jak symuluje wlamanie :-)

Mi to wyglada na funkcje antynapadowa bo w niej tak jest ze jak nacisniesz chwilke po zamknieciu auta jeszcze raz zamkniecie to wlaczy sie syrena ---tyle ze u mnie ktos jakby awaryjne podlaczyl :-)

Ale dzieki za twoje uwagi zapytam sie jak bede kolejny raz bo nie odpuszcze tego...

Komentarz

• 12V
            Classic
            • 2010
            • 30

wygląda,ze to wina alarmu.Jeśli to alarm meta system to może byc zle zaprogramowany impuls sterujący kierunkami bądż padła centralka. Generalnie bardzo rzadki przypadek.
            autoalarmy,zestawy glosnomowiace,systemy alarmowe do budynkow

Komentarz

Pracuję...